Fikks

fiKks ontwikkelde de eerste digitale financiële buddy. Via de fiKks app hebben mensen met geldzorgen direct en anoniem contact met een persoonlijke buddy, die ze zelf kunnen kiezen. Deze vorm van digitale, persoonlijke hulp maakt het laagdrempeliger om hulp te vragen bij geldzorgen. Zo wordt voorkomen dat geldzorgen uitgroeien tot grote geldproblemen. De buddy, een opgeleide vrijwilliger, helpt de hulpvrager weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Bijvoorbeeld met behulp van een overzichtelijk financieel dashboard, een actiepuntenlijst en een concreet einddoel.

 

De fiKks app

In de fiKks app kan de hulpvrager een overzichtelijke weergave maken van zijn of haar financiële situatie. Op basis van de ingevulde betalingsachterstanden maakt de app een actiepuntenlijst, in volgorde van urgentie. Daarnaast krijgt de hulpvrager een advies over een gezonde spaarbuffer, gebaseerd op diens inkomsten en uitgaven. De hulpvrager kan een persoonlijk doel instellen, waar hij of zij met hulp van de buddy naartoe werkt. De hulpvrager kan direct met zijn of haar buddy chatten, bellen of videobellen in de app.

 

Doelgroep

fiKks richt zich op mensen met beginnende geldproblemen. Mensen die deze problemen nog wel zelf zouden kunnen oplossen, maar het overzicht kwijt zijn, advies nodig hebben en een steuntje in de rug.

 

Klikbare demo

https://marvelapp.com/prototype/5dfgh91

Contactpersoon:

Paulien Zwiers

06‑18415683

paulien@wijgaanhetfikksen.nl

https://www.linkedin.com/company/fikks

https://www.wijgaanhetfikksen.nl/