Buddy

De Buddy-app

De Buddy-app is een mobiel platform dat internetbankieren en budget coaching combineert voor het financieel stabiliseren van kwetsbare Nederlanders. Het platform is ontwikkeld door de Rotterdamse Fintech Buddy Payment en maakt gebruik van een Betaalvergunning van de Nederlandsche Bank waardoor zij mee kan kijken op de bankrekeningen van de gebruiker. Door innovatieve technologie en zelflerende analyse-algoritmes zorgt Buddy voor inzicht, overzicht en controle op de financiën.

 

Internetbankieren en budgetcoaching gecombineerd

De Buddy-app voorziet in functionaliteiten voor dagelijks bankieren zodat gebruiker zijn huidige bank-app kunnen vervangen voor de Buddy-app. De functionaliteiten die Buddy bijzonder maken zijn gebaseerd op de ondersteuning zoals die in budgetbeheer wordt gegeven. De algortimes stellen dagelijks een geldplan op waarna het maandbudget wordt bepaald of bijgesteld. Het leefgeld wordt apart gezet zodat de vaste lasten altijd kunnen worden voldaan. Ook geeft de Buddy-app via een chatfunctie advies, bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen en lokale regelingen. Deze worden getoetst op basis van het opgestelde geldplan, zo krijgt een gebruiker waar hij of zij recht op heeft en wordt voorkomen dat er terugvorderingen of boetes ontstaan.

 

Doelgroepen

De Buddy-app wordt ingezet door gemeenten, kredietbanken, schuldhulpverlening organisaties en zorginstellingen. Zij zetten het platform in ter preventie van schulden bij kwetsbare (doel)groepen of bij inwoners die uitstromen na een schuldhulptraject. Daarbij ontwikkeld Buddy in samenwerking met gemeenten een uitgebreidere variant die ingezet kan gaan worden in budgetbeheer- en bewindvoering-trajecten.