ALGEMEEN

Wat willen jullie bereiken met de SFA?

Met de oprichting van de Social Fintech Alliantie hebben we als doel gesteld om de digitalisering van schuldhulp te versnellen en tech initiatieven landelijk met elkaar te laten samenwerken. We willen gemeenten, hulporganisaties en bedrijven helpen om de juiste innovatie oplossingen te vinden en in te zetten in de strijd tegen problematische schulden. 

Hoe gaan jullie om met privacy en databescherming?

Alle betrokken initiatieven werken met gevoelige informatie. Privacy- en databescherming zijn daarom van groot belang. We volgen de regels van de AVG nauwgezet en stellen strenge eisen aan de beveiliging van onze oplossingen.

Hoe verhoudt dit initiatief zich tot SchuldenlabNL?

SchuldenlabNL is opgericht om initiatieven, projecten en programma’s die bewezen effectief zijn, verder te brengen en duurzaam op te schalen. De SFA richt zich op alle fintech partijen die gericht zijn op armoede- en schuldenbestrijding, ook de kleineren die zich nog moeten bewijzen. Verschillende initiatieven die zijn betrokken bij SchuldenlabNL zijn ook betrokken bij de SFA.

Wat is een social fintech?

Een social fintech is een organisatie die financiele technologie ontwikkeld met een maatschappelijke doelstelling. Leden die zijn aangesloten bij de SFA zetten zich specifiek in om met fintech schulden en geldzorgen tegen te gaan.

DEELNAME

Kunnen andere initiatieven zich ook aansluiten?

We nodigen andere tech initiatieven uit om deel te nemen aan de SFA. Om samen te bouwen aan meer overzicht en samenhang van digitale oplossingen tegen geldzorgen. We vinden het belangrijk dat je de bestrijding van schulden & armoede als primair doel nastreeft, daar technologie voor inzet en een actieve bijdrage aan de alliantie levert in geld of  betrokkenheid. 

SAMENWERKEN

Hoe kan ik als gemeente, hulporganisatie of bedrijf samenwerken met de SFA?

Wil je samenwerken met de SFA, of wil je onderzoeken welke oplossingen passen bij de doelstellingen van jouw gemeente, hulporganisatie of bedrijf? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor onze bijeenkomst.

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Doekes Prakken.
Bel 06-30322501 of mail naar .
Contact